Creditul pentru studii
StudyUP

BCR Social Finance lansează StudyUP - creditul pentru studii dedicat tuturor celor care doresc să își continue educația

Creditul pentru studii StudyUP

Ce este creditul pentru studii StudyUP?

Misiunea BCR Social Finance este de a crea impact pozitiv în societate, ajutând microîntreprinderile, ONG-urile și întreprinderile sociale să își atingă obiectivele prin finanțări dedicate și educație de business.

Educația reprezintă un pilon important în dezvoltarea societății, însă din păcate pandemia și contextul socio-economic accelerează inechitățile sociale. Din acest motiv, pentru a susține tinerii care se pregătesc pentru o carieră a viitorului, dar și adulții care își doresc să se perfecționeze completându-și cunoștințele, BCR Social Finance pregătește un produs de finanțare dedicat continuării studiilor: facultate, masterat, doctorat sau cursuri de specializare.

Află mai multe detalii despre Study UP. Lasă-ne datele tale, iar noi te vom contacta cu noutăți cât de curând.

Prin completarea şi validarea acestui formular sunt de acord ca toate datele cu caracter personal oferite BCR Social Finance să fie prelucrate de către specialiştii institutiei in vederea analizei si soluţionării prezentei solicitări precum si in scopuri statistice. Pentru detalii privind modalitatile în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate de catre BCR Social Finance vă rugăm să accesați Politica de confidențialitate.

Care este vârsta maximă pentru accesarea creditului pentru studii?

Vârsta minimă este de 18 ani, iar cea maximă de 45 de ani. Soluția de finanțare se potrivește atât tinerilor care doresc să studieze la facultate, cât și celor care vor să își continue studiile prin master, doctorat, sau cursuri de specializare. 

Care sunt beneficiile unui credit de studii?

 

  • Perioada de grație de până la 42 de luni
  • Posibilitatea de a urma cursurile dorite fără grija financiară și a împovărării familiei cu aceste costuri
  • Garanție 80% oferită de Fondul European de Investiții
  • Posibilitatea de a acoperi toate cheltuielile asociate studiilor (cheltuieli de subzistență, materiale, chirie)
  • Rata fixă de dobândă pe toată durata creditului
  • Perioada de rambursare până la 120 de luni.

Această finanțare este posibilă prin garanția oferită de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). Scopul FEIS este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și să asigure acces crescut la finanțare.

De ce este necesar un credit pentru studii?

Spre deosebire de alte țări în care educația este mai accesibila și există posibilitatea finanțării prin produse de creditare, în România tinerii nu pot urma întotdeauna cursurile facultății dorite din motive financiare. Mulți dintre studenți sunt nevoiți să se angajeze part-time sau full-time chiar dacă ajung la facultate, dar în domenii care nu au legătura cu educația pe care o urmează. Mai mult decât atât, unii ajung să își neglijeze studiile și pregătirea fiind nevoiți să acorde mai mult timp și energie job-ului necesar pentru a-și putea plăti cursurile și cazarea.

Un credit pentru studii le poate oferi studenților timpul și energia necesare pentru a se concentra pe educație, fără să își facă griji cu plata cursurilor sau a chiriei/cheltuielilor aferente.

Am nevoie de garanții sau un co-plătitor?

Garanția este oferită gratuit de Fondul European de Investiții prin programul Skills and Educațion, în limita a 80% din creditul acordat. Poți accesa creditul fără a avea un venit (documentele de venit pot fi solicitate în cazul în care acesta există) și fără a fi nevoie de un co-plătitor.

Cu ce se diferențiază creditul de studii StudyUP față de un credit pentru nevoi personale?

StudyUP, creditul pentru studii oferit de BCR Social Finance este special conceput pentru nevoile studenților din România. Acesta vine cu o serie de avantaje care sprijină segmentul celor care se dezvoltă prin studii. Cum ar fi de exemplu, perioada de grație de până la 42 de luni, nesolicitarea unui venit (documentele de venit pot fi solicitate în cazul în care acesta există) sau a unui co-plătitor.

De asemenea, în funcție de profilul facultății sau specializarea aleasă pot fi decontate diferite cheltuieli pentru echipamente sau materiale de studii.

De ce să aleg un credit de studii în loc să mă angajez direct?

Educația devine din ce în ce mai importantă. Fondul European de Investiții identifică un deficit de finanțare, deoarece 120 de milioane de europeni trebuie să fie perfecționați / recalificați și sunt necesare 16 milioane de locuri de muncă suplimentare care necesită studii superioare până în 2025. În plus, 40% dintre angajatorii din UE se luptă să găsească oameni cu competențe la zi. În acest context studiile superioare pot face diferența atunci când vine vorba despre găsirea unui job de viitor, cu perspective financiare în creștere. 

Dacă ești interesat de StudyUP - Creditul pentru Studii oferit de BCR Social Finance înscrie-te cu adresa de email pentru a primi detalii în momentul lansării. Dacă ai mai multe întrebări sau îți dorești ca facultatea ta să fie inclusă în program, scrie-ne pe info@bcr-socialfinance.ro